|

De behandeling van de wervelkolom kan worden afgesloten met een zachte massage: de Breuß massage, die met name gericht is op het verbeteren van de functie van de tussenwervelschijven.

Een tussenwervelschijf is het kraakbeen tussen de wervels dat ervoor zorgt dat de zenuwen beschermd worden en de wervels elkaar niet raken.

Rudolf Breuss ontwikkelde de tussenwervelschijf-massage en stelde vast dat deze zich heel goed laat combineren met de Dorn-therapie.

De Breuss-massage is een fijngevoelige, energetisch handmatige rugmassage, die psychische energetische en lichamelijke blokkades kan oplossen.

Je kunt er veel tussenwervelkolom problemen, zoals ischias en hernia ongevaarlijk en succesvol mee behandelen.

De zachte Breuss-massage van de wervelkolom gaat er van uit dat er geen versleten tussenwervelschijven bestaan, omdat alle cellen ook op hoge leeftijd steeds weer vernieuwd worden.

Er bestaan wel gedegenereerde tussenwervelschijven, maar die kunnen gestimuleerd worden, zodat ze weer verbeteren, regenereren.

Bij osteoporose of pijn wordt de massage heel voorzichtig gedaan, de massage mag niet pijnlijk zijn.

Bij hevige wervelkolomproblemen, enorme pijn of zeer verkrampte spieren is de Breuss-massage een ideale voorbereiding op de Dorn-therapie.

De Breuss-massage kan ook na de Dorn-behandeling gegeven worden om de wervelkolom nog meer te strekken. De Breuss-massage kan je zo vaak je wilt herhalen

Hierbij wordt gebruik gemaakt van Johannesolie. Deze olie werkt ontspannend bij spierpijn, rugpijn, spit en reumatische pijnen. Een Dorn en een Breuss behandeling duurt ca. 1 uur.

 

Het mooie van de Dorn-methode en de Breuss-massage is dat het zo eenvoudig, begrijpelijk en doeltreffend is. Tijdens de behandeling gaat men niet door de pijngrens en de weerstand heen, waardoor er nauwelijks risico aanwezig is.

Voor het toepassen van deze methode worden geen medicamenten, injecties of instrumenten gebruikt.

Geen wonderkuur, maar gewoon met gezond verstand het totale botten- en bewegingsapparaat te lijf!

 

 

Ziet u fouten of werkt er iets niet? Neem dan contact met de Webmaster.

info@panda-webdesign.nl