|

Guasha

 

Al eeuwenoud

Guasha (spreek uit: kwasja) is een eeuwenoude methode om fysieke klachten te verlichten en vormt nog steeds een belangrijk onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde.

 

Hoe werkt het?

Guasha betekent 'de ziekte uit het lichaam schrapen'. Door middel van de jadesteen of buffelhoorn in een combinatie met een speciale techniek die afhankelijk is van de aard van de klacht, worden er blokkades (afvalstoffen) op de huid weggestreken. Resultaat hiervan is dat de natuurlijke energie weer kan stromen. Guasha kan ook gebruikt worden voor preventie, regeneratie en stressvermindering. Heel veel soorten klachten kunnen worden behandeld.

 

Jade heeft een helende eigenschap en een vredige energie, is voedend en verwijdert slechte energie. De kruidenolie die gebruikt wordt, zorgt voor een betere doorbloeding, heft stagnaties op en stopt pijn. Het schrapen gebeurt meestal op de rug omdat bepaalde plekken op de rug corresponderen met de organen. Op plaatsen waar blokkades in het lichaam zijn, verschijnen plekken die verkleuren van rood tot paarsblauw. Hoe donkerder de kleur, hoe dieper de blokkade en hoe chronischer de stoornis. Meestal verdwijnt de verkleuring na drie tot zeven dagen afhankelijk van het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Bij blokkades dient Guasha behandeling herhaald te worden, tot de huid geen reactie meer vertoond, dan is de blokkade opgelost.

In China en andere oosterse landen is Guasha een volkstherapie, het bestaat al sinds de oudheid. Guasha werkt in op de huid, bindweefsel, lymfestelsel, meridianen, spieren, bloedvaten en zenuwstelsel. Dit heeft weer invloed op de hersenen en het immuunsysteem. Zo werkt Guasha op alle functies, systemen en organen van het lichaam.

 

Na de behandeling is het belangrijk om veel water of kruidenthee te drinken om de gifstoffen die door de behandeling zijn vrijgekomen af te voeren. Men mag de eerste drie uur niet douchen, zwemmen of naar de sauna. Dit zou de werking van de behandeling teniet doen.

 

Het doel van de Guasha behandeling is

• reinigen en ontgiften

• opheffen van lokale blokkades

• stimuleren van het immuunsysteem

• stimuleren van de bloedsomloop van het hele lichaam

• pijnbestrijding

• ontspanning

 

 

 

Ziet u fouten of werkt er iets niet? Neem dan contact met de Webmaster.

info@panda-webdesign.nl