|

 

In China is dit een zeer belangrijke vorm van geneeskunde. Vele honderden jaren heeft men de invloed van voedingsstoffen op de meridiaan-energieën en op de organen bestudeerd.

Van vele honderden kruiden, mineralen en andere voedingsstoffen is bekend welke invloed ze op het lichaam hebben.

Ze kijken daarbij naar het effect dat een kruid op het menselijk lichaam heeft.

Het kan:

     - Een bepaalde meridiaan en een orgaan versterken cq voeden

     - Blokkades oplossen

     - Energie naar het centrum, naar boven,  naar beneden of naar buiten brengen

     - Het lichaam verwarmen of verkoelen

     - etc

 

Door kruiden met verschillende eigenschappen samen te voegen tot een kruidenformule, zijn er honderden combinaties bekend die werkzaam zijn in bepaalde ziektegevallen. Veel van die kruidenformules zijn honderden jaren oud en even lang beproefd.

Ik schrijf deze formules uit dit op basis van mijn kennis die ik tijdens de opleiding Chinese kruiden geneeskunde en stage in China heb geleerd.

Eerst stel ik altijd een uitvoerige (energetische) diagnose stellen.

De kruidenformules zijn zeer krachtig.

Gebruik deze formules niet zo maar (b.v. naar aanleiding van en advertentie uit de krant), zonder overleg met een therapeut. Een verkeerd gekozen formule kan kwalijke gevolgen hebben, terwijl u met een goed gekozen formule veel kan bereiken.

Meestal wordt een extract voorgeschreven (in poedervorm of tabletvorm).

 

Het verschil tussen Chinese en Westerse kruiden is, dat de kennis over de Chinese kruiden duizenden malen groter is en alle ervaringen ermee eeuwenlang zijn vastgelegd, waardoor een veel gerichter kruidenmengsel.

 

 

 

 

 

Geen verkoop

Er is geen verkoop van medicijnen in de praktijk. U betaalt voor het consult en eventuele medicatie wordt onafhankelijk voorgeschreven via de goedkoopste route of uw eigen apotheek.

 

 

Ziet u fouten of werkt er iets niet? Neem dan contact met de Webmaster.

info@panda-webdesign.nl