|

 

Laseracupunctuur

Het stimuleren van acupunctuurpunten d.m.v. laser heeft ten opzichte van het gebruik van naalden een aantal voor- en nadelen.

 

Een belangrijk voordeel is, dat stimulatie met laserstralen volledig gevoelloos is. Hoewel het gebruik van naalden meestal niet pijnlijk is, kan je de sensatie van de Qi voelen. Dit is met laserstraal stimulatie niet het geval. Daardoor is het bijvoorbeeld erg geschikt voor kinderen en baby's, doch ook voor mensen die erg tegen naalden opzien.

 

Een tweede voordeel is, dat sommige aandoeningen soms beter reageren op laser- dan op naaldstimulatie. Dit geldt nogal eens voor mondzweren, sommige huidaandoeningen, wonden, koortslip en botvliesontstekingen.

De Laser kan worden ingezet bij een scala van diverse pijnklachten, zoals tennis ellenboog, vastzittende spieren en pees klachten, artrose en reumatische aandoeningen en nog veel meer.

 

Een nadeel is, dat laserstralen niet bruikbaar zijn voor punten die diep geprikt moeten worden (meer dan 2 cm). Dit is echter slechts bij een deel van de punten het geval.

 

Een tweede nadeel kan zijn, dat enkele aandoeningen trager of niet reageren op een laserbehandeling. Dit betekent dat per aandoening bepaald moet worden of behandeld zal worden met naalden of laser.

 

Laseracupunctuur voor kinderen

Met name voor (jonge) kinderen is laseracupunctuur erg geschikt. Niet alleen omdat het gevoelloos is, maar ook omdat ze erg goed en snel op de behandeling reageren. Omdat kinderen klein zijn, hoeft er nooit erg diep behandeld te worden, zodat vrijwel alle acupunctuurpunten effectief onder handen genomen kunnen worden. Aandoeningen bij kinderen die vooral goed reageren zijn: druk gedrag, allergieën en overgevoeligheid, astma en steeds terugkerende verkoudheden, slaapstoornissen, huiduitslag, bedplassen, buikpijnen en eczeem. Natuurlijk is het ondoenlijk om alle mogelijkheden hier te benoemen. U kunt er gerust naar vragen.

 

   

Afbeeldingen met toestemming van Laser Needle Duitsland.

 

 

Ziet u fouten of werkt er iets niet? Neem dan contact met de Webmaster.

info@panda-webdesign.nl